So. Jun 23rd, 2024

Mauricio Pochettino har forladt Billige Chelsea fodboldtrøjer børn efter gensidig aftale, oplyste Premier League-klubben tirsdag.

Pochettino tilbragte kun én sæson som manager på Stamford Bridge og havde en problematisk sæson, hvor han ikke formåede at sikre kvalifikation til Champions League.

»På vegne af alle i Chelsea vil vi gerne udtrykke vores taknemmelighed over for Mauricio for hans indsats i denne sæson. Han vil til enhver tid være velkommen tilbage på Stamford Bridge, og vi ønsker ham alt det bedste i hans fremtidige trænerkarriere,« sagde Chelseas sportsdirektører Laurence Stewart og Paul Winstanley i en udtalelse.

Chelsea sluttede på sjettepladsen i tabellen, var en slået finalist i den engelske ligacup og nåede semifinalen i FA Cuppen.

Den tidligere Paris Saint-Germain- og Tottenham-manager Pochettino tog over sidste sommer, efter at Chelseas amerikanske ejere Todd Boehly og Clearlake Capital havde fyret Thomas Tuchel og Graham Potter i deres første år i spidsen for klubben.

Selv om det lykkedes Pochettino at redde sæsonen 2023-24 ved at sikre sig europæisk fodbold i enten Europa League eller Conference League, var det endnu et skuffende år for et hold, der vandt Champions League så sent som i 2021.

»Tak til Chelseas ejergruppe og sportsdirektører for muligheden for at være en del af denne fodboldklubs historie,« sagde Pochettino i tirsdagens meddelelse. »Klubben er nu godt positioneret til at fortsætte med at bevæge sig fremad i Premier League og Europa i de kommende år.«

Mauricio Pochettino forlader Chelsea efter et år som manager for Premier League klubben

Europa Cup Trøje

Under Boehly og Clearlake har Chelsea fodboldtrøjer dame brugt omkring 1 milliard dollars på transfers, men det er ikke blevet omsat til succes på banen.

Det var forventet, at Pochettino ville gøre Chelsea til et hold, der kunne kæmpe med om Premier League-titlen igen. Klubben i det vestlige London vandt Englands bedste række fem gange under den tidligere ejer Roman Abramovich.

Efter en svær start på sæsonen steg Chelseas form fra årsskiftet, og holdet tabte kun tre ligakampe i 2024 og sluttede sæsonen med fem sejre i træk.

På trods af disse forbedringer er der fortsat tvivl om Pochettinos position.

Midt i spekulationerne om hans fremtid sagde den 52-årige argentiner tidligere på måneden, at det »ikke ville være verdens undergang«, hvis han mistede sit job, og han antydede sin egen utilfredshed med sit første år i klubben.

»Hvis vi er glade, er det perfekt, men det er ikke kun, hvis ejerne er glade, eller sportsdirektøren er glad,« sagde han. »Måske er vi ikke glade, fordi vi kom hertil med et job at udføre, men i sidste ende er det ikke sket, hvad vi forventede.«

Pochettino har vundet det franske mesterskab med PSG, men forlader Chelsea fodboldtrøjer, efter at det ikke er lykkedes ham at vinde sit første trofæ i engelsk fodbold efter tidligere ophold i Southampton og Tottenham.

Pochettinos trænerteam bestående af Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez og Sebastiano Pochettino forlader også klubben, oplyser Chelsea.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert